RED: aki gúnyt űz a kivándorolt magyarokból, távozzon a közéletből!

A Fidesz cinizmusa már egyszerűen hányingerkeltő. Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő és kormánybiztos azt találta mondani a  rabszolgatörvény kapcsán, hogy sokan azért mennek külföldre dolgozni, mert Magyarországon nem lehet eleget túlórázni. Aki ilyen gusztustalan módon gúnyt űz a kivándorolt magyarok százezreiből, annak nem hogy a magyar kormányban, de a magyar közéletben sincsen helye! Az az elvárható minimum, hogy a fideszes képviselő mielőbb megkövesse a megsértett, tisztességes magyar embereket!

A tömeges kivándorlás miatt kialakult munkaerőhiányra nem jelenthet megoldást az amúgy is túlterhelt munkavállalók kizsigerelése, modernkori rabszolgaságba taszítása. A jelenlegi szabályozás szerint meghatározott maximális túlóraszámmal a magyar munkavállalók már jelenleg is Európa élmezőnyébe tartoznak. A Radikális Európai Demokraták (RED) szerint elfogadhatatlan a maximális túlóraszám radikális, hatvan százalékos emelése, valamint a munkáért járó fizetség késedelmes kifizetése. Az uniós pénzből működtetett maffiaállam haszonélvezői a jelek szerint nem tudják, hogy tüneti kezeléssel az elvándorlás által okozott munkaerő-piaci problémákat lehetetlen kezelni.

A RED által kidolgozott és bemutatott „Hazaváró-program” ezzel szemben valós megoldásokat kínál a kivándorlás okozta kihívásokra. Javaslataink nemcsak enyhítenék a képzett szakemberek elvándorlását, de elősegítené itthon tartásukat és hazacsábításukat is.

Mester Barnabás
a Radikális Európai Demokraták társalapítója

Strasbourg – 2018. 12. 11.